gyermekorvosgyermek tüdőgyógyász
Aktuális
koronavírus

Tisztelt Szülők!

A jelenlegi járványügyi helyzetre való tekintettel a rendelő dolgozóinak és pácienseinek védelme érdekében 2020. március 18-tól visszavonásig az alábbi változások lépnek életbe:​

  • Beteget csak súlyos, indokolt esetben fogadunk.

  • ​Rendelésre kizárólag a háziorvossal történt előzetes telefonos egyeztetést követően jöhetnek.

  • A váróteremben egyszerre csak 1 gyermek és 1 szülő tartózkodhat.

  • A receptek, beutalók kiadása egyesével fog történni, mindig csak az a szülő tartózkodhat a helyiségben, akinek a papírjait kiadjuk.

  • Az új rendelet értelmében a gyermek TAJ-száma ismeretében bárki kiválthatja az EESZT-n keresztül felírt e-recepteket, papír alapú recept nélkül is.

Türelmüket, megértésüket és együttműködésüket köszönöm!

Matematikai modellezés

Tisztelt Szülők!

Az unokaöcsém Szegeden matematikusként modellezi a járvány terjedését. Komoly munkát végeznek, még a WHO is felfigyelt rájuk, mert pontosan megjósolták a kínai betegek és halottak számát, ill. hogy Irán és Olaszország lesz a következő. Magyarországot már nehezebb modellezni, mert sokismeretlennessé (pl. sok fertőzött országgal van kapcsolatunk) vált az egyenlet. Ha van idejük, kedvük, akkor segítsenek nekik a kérdőív kitöltésével. 
Nurofen

Jelenleg nincs olyan tudományos bizonyíték, ami ellenjavalttá tenné az ibuprofen használatát a COVID-19 megbetegedés tüneteinek kezelésére, vagy alkalmazása súlyosbítaná a koronavírus-fertőzés lefolyását. Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) állásfoglalása: a COVID-19 megbetegedéshez társuló láz és fájdalom esetén a betegeknek és a kezelőorvosoknak mérlegelniük kell minden lehetséges gyógymódot, beleértve a paracetamolt és NSAID-t a betegek és a kezelőorvosok a jóváhagyott betegtájékoztatóban foglaltak szerint továbbra is használhatnak NSAID készítményeket (pl. ibuprofent) jelenleg nincs olyan ok, ami miatt az ibuprofent szedő betegeknek abba kellene hagyniuk a gyógyszer szedését mint minden gyógyszer esetén, az NSAID szedésekor is szigorúan az alkalmazási előírat szerint kell eljárni